© 2013-2015 Massage Studio Centrum  |   Laatst gewijzigd op 07 januari 2016  |  Algemene Voorwaarden  |  

© 2013-2015 Massage Studio Centrum  |   Laatst gewijzigd op 07 januari 2016  |  Algemene Voorwaarden  |  


OVER MASSAGE’S

MASSAGE


Massage, of in een ander woord “aanraken”, is een van de oudste vormen van genezen. Als u uzelf pijn doet, dan wrijft u vanzelf over de pijnlijke plek. Bij verdriet omhelst u iemand om te troosten en baby’s die niet voldoende worden aangeraakt, ontwikkelen zich minder snel.

Volgens onderzoek is warmte en aanraking helend omdat hierdoor onder meer het hormoon oxytocine toeneemt. Dit hormoon wordt ook wel het “knuffelhormoon” genoemd en stimuleert een vredig en rustig gevoel. Het bevordert het ontspannen van de spieren en verlaagt de bloeddruk.


DE HUID

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het beschermt tegen invloeden van buitenaf en vormt een natuurlijke barrière tussen de binnen- en buitenwereld. We staan er niet altijd bij stil, maar via de huid staan we ook in contact met onszelf, ons gevoel en met anderen. De huid kan veel over onszelf vertellen. Wat we eten, hoeveel slaap of vocht we binnenkrijgen en bijvoorbeeld hoeveel stress we te verduren hebben.

Massage- en fysiotherapeuten zijn van mening dat spanning of gespannenheid de doorstroming van energie en doorbloeding blokkeert. De belemmering van deze doorstroming en doorbloeding zou leiden tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grotere kans op overbelasting en blessures. Bovendien kan er een ophoping van gifstoffen in het lichaam ontstaan. Massage helpt deze spanningen te verminderen en geeft het lichaam de kans zich met de eigen energie te genezen.


POSITIEVE EFFECTEN

Massage is gezond vanwege uiteenlopende positieve effecten op het lichaam.

Zo zorgt het voor de activering van de bloedsomloop, heeft het een ver lichtend effect bij pijn en ondersteunt het de lymfe stroom die zorgt voor een optimale afvoer van afvalstoffen.

Volgens sommige bronnen heeft massage invloed op meerdere lichaams systemen:
SPANNING


Bij spanning voelt een aanraking heel anders aan dan in een ontspannen toestand. Door teveel stress kunt u uzelf verliezen in de buitenwereld en is het soms moeilijk bij uw eigen gevoel en grenzen te komen. Vandaar dat u letterlijk het gevoel kunt hebben de wereld op uw schouders te dragen. Massage kan u weer terugbrengen bij uw lichaam, uw eigen gevoel en ook uw grenzen. Door de huid met aandacht te masseren, kunnen opgehoopte spanningen worden losgelaten en de stroming in het lichaam worden verbeterd.AANDACHT


Bij een goede massage is niet alleen de techniek en bekwaamheid van de masseur van belang. De aandacht van diegene speelt een even grote rol. Van mij krijgt u volledige aandacht voor uw klachten tijdens de behandeling.SOORTEN MASSAGE’S


In de meeste gevallen voelt de masseur met de handen aan waar de meeste spanning zit en zal daar gericht aandacht aan besteden. Daarnaast is de techniek die tijdens massages wordt gebruikt, afhankelijk van het soort massage.


Massage’s die ik u kunnen bieden zijn:Mogelijkheden »                                        Terug naar boven »

“EEN LICHAAM LIEGT NOOIT”

WIST U DAT.....